Objavljeno

𝐓𝐨𝐩 𝟏𝟎 𝐤𝐧𝐣𝐢𝐠𝐚 𝐳𝐚 𝐝𝐣𝐞𝐜𝐮 𝐬𝐯𝐢𝐡 𝐮𝐳𝐫𝐚𝐬𝐭𝐚 

Tražite savršenu knjigu za svoje dijete? Bez obzira na njihov uzrast ili interese, donosimo vam popis odličnih deset dječjih knjiga koje su trenutno dostupne u našoj knjižari i na web shopu Pričozemske. Ove knjige su odabrane zbog svojih inspirativnih poruka, edukativnog sadržaja, skladnih i kreativnih ilustracija te sposobnosti da zadrže pozornost i fokus mladih čitatelja.  

Čitanje je izrazito važna aktivnost koja ima brojne blagodati za um djeteta. S obzirom na širok spektar dostupnih knjiga, odabir prave knjige za vaše dijete može biti izazovan. Naša knjižara se ponosi bogatim izborom knjiga koje zadovoljavaju različite interese i potrebe djece svih uzrasta. 

Bez obzira na to tražite li knjigu koja će pomoći vašem mališanu da nauči čitati ili želite uzbudljivu avanturu za starije dijete, naš vodič vam nudi najbolje preporuke. Pročitajte naš popis i otkrijte koje knjige će obogatiti dječju knjižnicu i potaknuti ljubav prema čitanju. 

  1. 𝐒𝐥𝐚𝐦𝐤𝐚 𝐢 𝐒̌𝐥𝐚𝐩𝐢𝐜𝐚 𝐢 𝐯𝐫𝐚𝐠𝐨𝐥𝐚𝐬𝐭𝐚 𝐬̌𝐤𝐨𝐥𝐚𝐫𝐤𝐚 

Ova knjiga je savršena za sve koji imaju braću, kao i za one koji bi silno htjeli imati braću i misle kako je to baš super. Ova knjiga je tu da ih razuvjeri! Samo se šalimo, imati brata ili sestru veliko je bogatstvo, a vrlo često je i jako jako zabavno, a Slamka i Šlapica pokazat će nam upravo to. Slamka je krenula u školu, a njezina mala sestra, Šlapica morala je ostati sama kod kuće i dosađivati se. Jednoga je dana Slamkin razred išao na ribolov. Za Šlapicu je to bilo previše, ona je ta koja voli “varati” ribe! Ustala je to jutro prije svih u kući, u krevet položila medu kojemu su ispod pokrivača virile samo noge i na njima šlapice, odjenula se u Slamkinu odjeću i pridružila se njezinom razredu…  

Što se zatim dogodilo saznajte u knjizi! Ovaj je humoristični roman savršen baš za one koji su tek krenuli sa samostalnim čitanje. Kratka i dinamična poglavlja zadržat će pažnju svakog vragolastog školarca, a simpatične ilustracije čine čitanje još zabavnijim. 

  1. 𝐓𝐢𝐤𝐨 𝐢 𝐏𝐢𝐤𝐨 𝐧𝐚 𝐥𝐨𝐠𝐨𝐫𝐨𝐯𝐚𝐧𝐣𝐮 

Stigao je novi nastavak Tika i Pika! Vaša omiljena braća iz Čudograda nalaze se u novoj pustolovini. Ovoga puta Tiko i Piko odlaze na logorovanje gdje upoznaju Tomu koji prvi put dolazi u kamp. Poznavajući Tika i Pika, spremni smo na puno nesporazuma i čudnih postupaka poput vađenja punjenja iz vreće za spavanje ili dijeljenja šatora na sektore… 

Kako će se Tomo snaći na logorovanju i hoće li mu Tiko i Piko više pomoći ili odmoći saznajte u ovom urnebesnom stripu. 

  1. 𝐕𝐞𝐥𝐢𝐤𝐞 𝐭𝐚𝐣𝐧𝐞 𝐮 𝐂̌𝐮𝐝𝐞𝐬𝐧𝐨𝐦 𝐡𝐨𝐭𝐞𝐥𝐮 

U čudesnom hotelu radi osoblje s čudesnim talentima. Jedan od zaposlenika je 𝐤𝐮𝐡𝐚𝐫 𝐒𝐭𝐞𝐟𝐚𝐧 čije delicije svakoga dana usrećuju goste hotela.  

Stefan će uskoro imati priliku pokazati svoje umijeće na Svjetskom slastičarskom prvenstvu koje će se održati upravo u Čudesnom hotelu! No što kada na sam dan natjecanja Stefanov pomno smišljeni recept netragom nestane? Tko će riješiti slučaj? Krije li se u hotelu netko s detektivskim talentom tko može pomoći Stefanu?  

Ova simpatična priča s neočekivanim zapletom i toplim ilustracijama odličan je izbor za znatiželjne predškolarce. 

  1. 𝐒𝐯𝐞 𝐬̌𝐭𝐨 𝐜́𝐞𝐦𝐨 𝐬𝐚𝐠𝐫𝐚𝐝𝐢𝐭𝐢  

Ova dirljiva slikovnica govori nam o gradnji uspomena, važnosti zajedničkih trenutaka i o beskrajnim mogućnostima koje nam život pruža. Otac i kći u ovoj slikovnici grade život, dom, budućnost i ljubav koja će ih grijati.  

Ova slikovnica je pravo umjetničko djelo iz kojeg možemo učiti o empatiji, različitosti, toleranciji i hrabrosti, a njena nježnost mogla bi izmamiti i pokoju suzu očeva koje danas slavimo. 

  1. 𝐓𝐤𝐨 𝐬𝐞 𝐭𝐨 𝐦𝐚𝐥𝐨𝐣 𝐤𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢 𝐩𝐨𝐤𝐚𝐤𝐚𝐨 𝐧𝐚 𝐠𝐥𝐚𝐯𝐮? 

Znate li vi možda tko se to maloj krtici pokakao na glavu? Jednoga dana krtica je provirila iz zemlje i nešto okruglo i smeđe joj je palo na glavu. Tu je krenula istraga. Krtica je odlučila obići svoje životinjske kolege i upitati ih je li to njihova kakica sletjela njoj na glavu. Što je sve saznala i tko je bio krivac saznajte u ovoj neobičnoj slikovnici o jednoj sasvim uobičajenoj temi. 

  1. 𝐌𝐫𝐥𝐣𝐞𝐤 𝐢 𝐏𝐫𝐥𝐣𝐞𝐤 𝐦𝐮𝐜́𝐤𝐚𝐣𝐮 𝐛𝐥𝐣𝐚𝐤𝐚𝐯𝐢 𝐧𝐚𝐩𝐢𝐭𝐚𝐤  

Mrljek i Prljek dvije su zloćkaste bakterije koje vole sve što je mrljavo, prljavo, bljakavo i fujkasto. Jednoga dana poželjeli su piti sluzavi kakao bljakao koji im je kuhala Prljekova baka Zmazanka. Pronašli su recept i odlučili sami skuhati taj odvratni napitak u kojem su toliko uživali. Ali da bi ga smućkali trebali su im najbljakaviji sastojci i jedna rupa. Odmah su se dosjetili gdje će to pronaći – usta dječaka Lovre! On baš nikako nije volio prati svoje zubiće. 

Kad su stigli na Lovrine zube, Mrljek i Prljek odmah su se bacili na skupljanje ostataka trule hrane između njegovih zubi. Brzo su pronašli i rupicu u zubu u kojoj su skuhali pravu pravcatu nevolju. Kakvu? Pročitajte u ovoj šaljivoj, urnebesno zabavnoj, ali i poučnoj priči o pokvarenom zubu! 

  1. 𝐌𝐨𝐫𝐞 

More se brine o svojim ribicama i svake večeri čita im bajku za laku noć. Jednoga dana, kada su ribice bile previše bučne, more se naljutilo i otišlo. Ribice su u početku bile sretne, ali uskoro su shvatile da im nema tko čitati priču za laku noć. Ponudio se samo jedan gladni mačak.. 

Zaronite zajedno s ribicama u jedinstveni svijet omiljene estonske autorice Piret Raud. 

  1. 𝐔𝐡𝐯𝐚𝐭𝐢𝐨 𝐬𝐚𝐦 𝐠𝐧𝐨𝐦𝐚 

Vjerujete li da gnomovi postoje? Dječak iz ove priče uvjerio se da oni itekako postoje i da nisu simpatični kako se priča. Ovaj je gnom svojeglav i stalno smišlja neke spačke. Kako ga zaustaviti i je li to uopće izvedivo? Saznajte u ovoj nevjerojatno zabavnoj slikovnici.  

Slikovnica Uhvatio sam gnoma također je prikladna za početnike u čitanju zbog velikih slova i kratkih rečenica, a na kraju su ponuđeni zadaci koji će poboljšati vještine čitanja s razumijevanjem. Ovo je savršena slikovnica za ljeto namijenjena svim budućim velikim čitateljima! 

  1. 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐮 𝐬̌𝐭𝐫𝐚𝐣𝐤𝐮 

Dječak Duncan želi bojiti. Ali kada otvori kutiju s pastelama, pronađe samo pisma koja sva poručuju isto: idemo u štrajk! Bež Pasteli dojadilo je živjeti u sjeni Smeđe. Plava se želi odmoriti od bojenja tolike vode, dok Ružičasta želi više posla. Zelena nema prigovora, ali Narančasta i Žuta međusobno ne razgovaraju. Što će Duncan učiniti? Što biste vi učinili da ste na njegovu mjestu, zasuti brojnim pismima nezadovoljnih pastela? 

  1. 𝐙𝐚𝐬𝐭𝐚𝐧𝐢 𝐧𝐚 𝐭𝐫𝐞𝐧 𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐦𝐚𝐭𝐫𝐚𝐣 

Svuda oko nas, priroda je puna blaga i sitnih čuda. Gljive cvjetaju, pčele rashlađuju med, a sjeme maslačka plovi nošeno vjetrom. Zastani, približi se i zagledaj. 
Uroni u sadašnji trenutak i doživi ljepotu sićušnih bića u prirodi.  

Pronalaženje savršene knjige za vaše dijete može biti pravo zadovoljstvo, a naše preporuke su tu da vam olakšaju taj proces.  

Čitanje je više od same zabave – to je ulaganje u budućnost vašeg djeteta. Kroz knjige, djeca ne samo da uče nove riječi i koncepte, već se susreću s različitim kulturama, razvijaju kritičko razmišljanje i empatiju te stvaraju temelje za cjeloživotno učenje. 

Posjetite našu knjižaru ili webshop kako biste pronašli ove i mnoge druge knjige koje će obogatiti djetinjstvo vaših mališana. Učinite čitanje dijelom svakodnevice vašeg djeteta i gledajte kako raste njihova ljubav prema knjigama i učenju. Sretno čitanje!