Objavljeno

𝐓𝐨𝐩 𝟓 𝐞𝐝𝐮𝐤𝐚𝐭𝐢𝐯𝐧𝐢𝐡 𝐤𝐧𝐣𝐢𝐠𝐚 𝐳𝐚 𝐝𝐣𝐞𝐜𝐮

U svijetu gdje je znanje moć, važno je poticati ljubav prema učenju kod djece od najranije dobi. Edukativne knjige za djecu sjajan su način da mališani kroz zabavu i zanimljive priče usvajaju nova znanja. Od znanosti i matematike do povijesti i umjetnosti, edukativne knjige nude raznolik spektar tema koje mogu zainteresirati mlade umove. Predstavljamo vam top 5 edukativnih knjiga koje su trenutno dostupne u našoj knjižari i na web shopu Pričozemske, a koje će pomoći vašem djetetu da uči i raste kroz čitanje. 

  1. Ahaa! 

Tražite savršeno ljetno štivo za vaše znatiželjne mališane? Ova edukativna i zabavna knjiga je upravo ono što vam treba!  
Što su sve otkrili slavni znanstvenici poput Arhimeda, Galilea Galileija, Aristotela, Isaaca Newtona, Constantina Fahlberga i Alexandera Fleminga? Kako je otkriven saharin, što je penicilin, kako rastu bakterije i zašto jabuka uvijek pada ravno prema dolje?  
Ako vaši mališani vole postavljati ovakva pitanja, oduševit će ih znanstvena slikovnica estonske autorice Els Heinsalu. 
Uz knjigu Ahaa! na zabavan i interaktivan način otkrijte kako su veliki znanstvenici došli do svojih revolucionarnih otkrića i trenutaka kada su uzviknuli “Ahaa!”. Savršena za ljetne dane, ova slikovnica će potaknuti maštu i radoznalost vaše djece, pružajući im inspiraciju i znanje. 

  1. Knjiga o tijelu 

Što se događa u našem tijelu? Kako se krećemo, jedemo, razmišljamo i dišemo? Znate li koji je naš najveći mišić? Koliko je veliko srce? Kako bismo izgledali da nemamo kosti? Čemu služe dlačice na našem tijelu? I one u nosu? Od čega nas čuva i štiti koža? 
Na ta i mnoga druga pitanja odgovore ćete pronaći u ovoj nevjerojatno zanimljivoj interaktivnoj oslikanoj knjizi koja opisuje ljudsko tijelo, i to od glave do pete, i sva čuda koja se zbivaju u njemu. Različiti dijelovi našeg tijela rade zajedno, kao izvrstan i precizan “stroj”. Funkcioniranje tog “stroja” može se vidjeti na prozirnim stranicama na kojima je prikazano sve ono što je oku nevidljivo pa možemo zaviriti u mišićni, skeletni, dišni, krvožilni, probavni, živčani sustav te sustav za izlučivanje. 
Ovaj edukativni uvod u ljudsko tijelo na uzbudljiv nam način dočarava procese u ljudskome tijelu i objašnjava što se događa kad se porežemo, što upravlja cijelim tijelom, zašto kašljemo i kišemo. 
Zavirite u ljudsko tijelo na prozirnim stranicama i saznajte što tijelo radi i od čega se sastoji! Divan je “stroj” to ljudsko tijelo. 

  1. Što su osjećaji?  

Zbog čega smo sretni, tužni, ljutiti ili uplašeni? Zašto se brinemo? Kako se možemo nositi sa svojim osjećajima? Odgovore pronađite u ovoj prekrasnoj slikovnici s prozorčićima. 
Ova sjajna slikovnica autorice Katie Daynes pomoći će djeci da lakše prepoznaju i imenuju emocije te se uspješno nose s njima. Simpatični životinjski likovi, koje je ilustrirala Christine Pym, ovu će temu približiti djeci i učiniti je zanimljivom. 

  1. Knjiga o vremenu 

Jeste li znali da je zeptosekunda trilijunti dio milijarditog dijela sekunde? Ili da je SAD nekada imao 144 različite vremenske zone? Ili da ćete tijekom života otprilike 33 godine provesti u krevetu? 
Otkrijte još pitanja, odgovora i teorija u ovoj uzbudljivoj knjizi o prošlosti, sadašnjosti, budućnosti…! 
Knjiga o vremenu prepuna je fascinantnih spoznaja i podataka o pojmu vremena. Što je zapravo vrijeme? Zašto se katkad čini da se ubrzava ili usporava? Kako funkcionira? I je li uopće stvarno? Je li vrijeme na Zemlji isto što i vrijeme na Marsu? Je li moguće putovati kroz vrijeme? Ova knjiga sadržava odgovore na ova pitanja i mnoga druga! 
Knjiga kroz prizmu vremena istražuje širok spektar tema s područja STEM-a koje djeca poznaju i vole – poput svemira, dinosaura, životinja, ljudskog tijela i strojeva – a sve iz potpuno nove perspektive. 
Jasne ilustracije pomažu u prenošenju apstraktnih pojmova i pridonose ugodnom iskustvu čitanja. Zabavna i iznenađujuća, Knjiga o vremenu naučit će djecu da gledaju na svijet na potpuno nov način. 

  1. Moja su prava važna stvar

Tema kojom se autorice bave u ovoj knjizi jedna je od najvažnijih u suvremenom svijetu – to je tema dječjih prava. Knjiga djeci pokazuje koja su njihova prava, obveze i privilegije. Za neka od njih sigurno znaju, a neka će tek upoznati zahvaljujući ovoj knjizi. Važno je da ih razumiju. Zato autorice ne citiraju propise, već predstavljaju svakodnevne situacije u kojima se može primijeniti Konvencija o pravima djeteta. Prikazuju ih očima likova – roditelja, baka i djedova, teta na klupi u parku. Mnoge od opisanih priča ne zahtijevaju izrečenu poantu – ona se malenom čitatelju nameće sama. Govoreći o ozbiljnim stvarima, na djeci razumljiv i prihvatljiv način, autorice ih potiču da saznaju više o svojim pravima, ali i obvezama. 
Knjiga donosi 16 priča, naziva Mobitel, Treće dijete, Prava istina, Braća, Konjić Poni, Predstava… od kojih je svaka povezana s određenim člankom Konvencije o pravima djeteta. 

Edukativne knjige za djecu igraju ključnu ulogu u razvoju njihovih intelektualnih i kreativnih sposobnosti. Pravilno odabrane knjige mogu pretvoriti učenje u avanturu, potičući djecu da istražuju svijet oko sebe s radoznalošću i oduševljenjem. Posjetite našu knjižaru ili webshop kako biste pronašli ove i mnoge druge knjige koje će obogatiti znanje vaših mališana. Pružite svom djetetu dar znanja čitanjem i gledajte kako se razvijaju njihovi interesi i sposobnosti.