Ada Vijugica i opasne hlače

13,14 (99,00 kn)

Nema na zalihi

Prijavite se na listu čekanja kako bismo vas obavijestili kada artikl ponovo bude dostupan

SKU: KOM9789533139098 Kategorija: Oznake: ,

Opis

Autorica je inspiraciju za lik Ade Vijugice pronašla u znanstvenicama Adi Lovelace i Marie Curie. Ova je knjiga odmah po svom objavljivanju zauzela vrh ljestvice najprodavanijih knjiga The New York Timesa i Wall Street Journala.

Ada Vijugica obožava postavljati pitanja, a njezina je znatiželja nezasitna. Prava je znanstvenica koja izvodi pokuse kako bi dokazala i opovrgla hipoteze. I sve zaključke uvijek bilježi u svoju bilježnicu. Zanima je zašto vruća kava miriše, a hladna ne, što je zrak, koliko je mrava potrebno da bi pojeli jedan sladoled na štapiću, kako mravi pronalaze otopljene sladolede na štapiću u smrdljivim tenisicama ili kako se molekule plina kreću… i još mnogo, mnogo toga.

Kad stric njezine prijateljice Rosie Zakovice odleti u zrak u svojim slavnim hlačama ispunjenima helijem, Ada će morati primijeniti svoje znanje i izvesti nove zaključke kako bi ga spustili na tlo. I to brzo! Uz pomoć svojih prijatelja Radoznalaca – Rosie Zakovice i Iggyja Efekta te brata Arthura i nekih drugih prijatelja Ada će naučiti jasno objasniti svoje zamisli i na kraju spasiti stvar.

Nakon iznimno popularnih slikovnica o Adi Vijugici i Sophiji Tvrdoglavici stiže nam i prvi roman za male čitatelje uz koji će se djeca zabaviti, nasmijati i naučiti mnogo o znanosti.

Dodatne informacije

Autor

Andrea Beaty

Ilustrator

David Roberts

Broj stranica

144

Godina izdanja

2022

ISBN

978-953-313-909-8

Nakladnik

Profil

Vrsta uveza

Meki uvez