Bajke i priče o hrabrim i sjajnim junakinjama sa svih strana svijeta

Format 17 x 24 cm

22,49 (169,45 kn)

3 na zalihi

SKU: KOM9789533571362 Kategorije: ,

Opis

Upoznajte odvažnu junakinju koja se bori sa sedmoglavim zmajem, neustrašivu kraljicu ratnicu, djevojku u potrazi za nestalim ocem samurajem, najmlađu kći koja spašava svoje začarane sestre…  U ovoj prelijepo ilustriranoj zbirci pronaći ćete bajke i priče sa svih strana svijeta koje svojom duhovitošću i altruizmom nadahnjuju i osnažuju nove generacije čitatelja.

Oduvijek su ljudi pri druženjima pripovijedali i slušali priče. Navečer kraj ognjišta, prigodom okupljanja ili priredbi, radi uspavljivanja, ili naprosto da vrijeme brže prođe, tisućama godina priče se smišljaju, prepričavaju ili izvode. Ne postoji nijedno mjesto na Zemlji bez bogate riznice vlastitih priča. Čini se da se mnoge bave univerzalnim temama – hrabrošću, pameću i čarolijama – ali svaka od njih sadrži i obilje detalja jedinstvenih za njihove tvorce. Te nas priče mogu prenijeti u drukčija vremena i mjesta – katkad i u takva koja nam djeluju nepoznato i neobično. Pozivaju nas da zakoračimo u različite kulture, različite povijesti, različite živote. No u isto vrijeme one nekako pripadaju svima nama. Imaju moć da nas nasmiju, možda i rasplaču, pokatkad i malo zaplaše. I najvažnije od svega, možda nam pokazuju da smo usprkos različitostima svi mnogo sličniji nego što nam se isprva čini. Trebali bismo međusobno dijeliti svoje priče, bilo u knjigama, bilo pripovijedanjem.

Ova knjiga slavi pripovjedno bogatstvo sa svih strana svijeta. Odabrali smo priče u kojima su glavne junakinje djevojčice i mlade žene – one se bore sa zmajevima, spašavaju kraljevstva i nadmudruju protivnike, a u isto su vrijeme suosjećajne, mudre i altruistične. One su junakinje u svakom smislu te riječi. I svakako, odreda su odlučne, hrabre i naprosto sjajne.

Dodatne informacije

Autor

Lan Cook

Broj stranica

198

Godina izdanja

2023.

ISBN

978-953-357-136-2

Nakladnik

Planet Zoe

Vrsta uveza

Tvrdi uvez