Beba kaže

Format slikovnice 21 x 21 cm.

12,99

2 na zalihi

SKU: KOM9789533571225 Kategorije: ,

Opis

nteraktivna slikovnica za poticanje razvoja govora drugi je dio serijala “Baby Sensory” (prvi dio je “Bebice, vidi!”). Svaka dupla stranica bavi se određenom temom (1-2: životinje, 3-4: članovi obitelji, 5-6: šetnja i vanjski prostor, 7-8: hrana i 9-10: promet i vozila).
U ovoj šarenoj slikovnici također imamo ispupčene likove za istraživanje dodirom (dok su u prvoj slikovnici ovog serijala to bili osnovni oblici poput krugova i linija, u ovoj slikovnici to su složeni likovi). Tu su i veliki prozorčići (otvori i pogledaj što je u kutiji, tko je iza vrata, koje jelo je u tanjuru) i dvije tematske staze za praćenje prstima (prati stazu u parku te vozi se cestom i prugom). Posebno izrezane stranice predstavljaju vizualni sadržaj zahvaljujući kojem mališani uče orijentaciji unutar knjige – otvarati knjigu na željenoj stranici). Na tematskim stranicama učimo odgovarajući vokabular – imena životinja (maca, zeko, pas, lav, tigar, žabica, puž, žirafa, kit); članova obitelji (mama medo, tata medo, beba medo, seka medo, braco medo); hrane koju bebe jedu (banana, jaje, kruh, sir, pahuljice, jabuka, grašak…); što vidimo u vanjskom prostoru (stablo, jezero, park, igralište..) i na cesti (auto, kamion, traktor, vlak, cesta, benzinska postaja, pruga, semafor, prometni znakovi…).

Svaka tema nudi uz vokabular i određeni zadatak – Što je u kutiji? (otvori, pogledaj i reci)
Gdje je tata medo? Otvori vrata. Je li tata medo tamo? (otvori, pogledaj, reci)
Prati prstićem stazu “U šetnji parkićem” (dijete klizi prstićem po ispupčenom vijugavom puteljku dok odrasla osoba izgovara: “pokraj stabla”, “oko jezera”, “preko livade”, “pokraj sladoleda” i “Na igralište!” i zatim pita dijete “Što vidiš?” gdje dijete ima priliku pažljivo razgledati brojne slikove i imenovati one koje već zna: stablo, jabuke, patkice, lopta, beba, tobogan…)
Hoćemo li ručati? Koje je jelo na stolu? (Špagete i meso.) Što voliš jesti? (pokaži/reci: kruh? bananu? sir?) Što je na stolu? Tanjur, šalica, žlica, vilica. Je li tanjur prazan ili pun?
Vozimo se u crvenom autiću koji stoji na početku staze… Prati prstićem cestu (pokraj autobusa, brže od kamiona, preko mosta… Trebamo li gorivo? Idemo na benzinsku postaju! Opa, pazi! Gradilište! Stani, crveno je! Zeleno je, idemo dalje! A sada na vlak! Pa-pa!)

Dodatne informacije

Broj stranica

10

Godina izdanja

2023.

ISBN

9789533571225

Vrsta uveza

Tvrdi uvez

Nakladnik

Planet Zoe