Čarobnjaci iz davnine 1

13,14 (99,00 kn)

1 na zalihi

SKU: KOM9789533137117 Kategorije: , Oznake: , , ,

Opis

Nekoć davno postojala je Magija, a živjela je u mračnim šumama. Dječak, Xar, pripadnik je plemena Čarobnjaka i još nema Magiju, a dao bi sve da je ima. Djevojčica, Želja, pripadnica je plemena Ratnika koji pokušavaju istrijebiti svu Magiju, a ona posjeduje čarobni predmet (najstrože zabranjen među Ratnicima) i učinit će sve da ga sakrije. Njih se dvoje sreću na proplanku u Zlošumi, strašnoj i zabranjenoj šumi gdje je Xar zajedno sa svojom pratnjom: gavranom koji govori – Caliburnom, vilodusima, krznovilcima, vukovima, medvjedima, mrazomačkama i divom Drobimirom pošao u potragu za vješticama, najstrašnijim od svih groznih bića za koje svi misle da su istrijebljene. Želja je pak sa svojim pomoćnim tjelohraniteljem Bodkinom pošla u Zlošumu tražiti svojeg kućnog ljubimca – čarobnu žlicu koja se uplašila i pobjegla iz Ratničke utvrde. Njih se dvoje u početku svađaju poput svojih zaraćenih plemena, ali kad ih vještice doista napadnu, morat će zaboraviti sve nesuglasice i predrasude žele li spriječiti strašno zlo koje se budi.

Ovaj prekrasan, duhovit, očaravajući roman pun je zanimljivih bića koja su Zemlju nastavala u ta davna, čarobna vremena: divova, vukodlaka, ogara, bjesosmradova, goblina, mrazomačaka, mačkovišta, viloduhova, krznovilaca…, a autorica je mnogo istraživala kako bi njezin svijet bio što uvjerljiviji.

Autorica je u ovom izuzetno slovjevitom romanu pazila na mnoštvo detalja – od imena likova: gavran koji govori Caliburn u mitologiji je ime čarobnog mača kralja Arthura, ratnička kraljica Sychorax adaptacija je imena (Sycorax) zle i moćne vještice iz Shakespearove Oluje, a imena voloduhova bili si pravi izazov za prevoditelja Ozrena Doležala koji je to maestralno odradio. Ova priča ispod napetog i zabavnog sadržaja govori i o empatiji – oboje glavnih likova ne uklapaju se u svoje sredine i one im to na mnogo različitih načina neprestano daju do znanja. Kad se njih dvoje sreću, shvaćaju da se razumiju i hrabre jedno drugo. Osim toga, u romanu važnu ulogu ima i okoliš i divljina u kojoj se likovi kreću. Čarobnjaci iz davnine roman je koji slavi kreativnost i maštu.

Neobično maštovit ovaj roman govori i o obitelji, odnosu roditelja i djece, hrabrosti, odlučnosti i prijateljstvu.

Nakon golemog hita Kako izdresirati zmaja Cressida Cowell napisala je i ilustrirala ovaj izvanredan, zabavan, napet i duhovit roman koji će oduševiti male i velike čitatelje.

Prava za ovu seriju prodana su u 35 zemalja svijeta. Njezina serija Kako izdresirati zmaja prodana je u viiše od 7 milijuna primjeraka u 35 zemalja. Dreamworks Animation otkupio je prava za snimanje crtanog filma za ovu seriju.

O autorici: Cressida Cowell rodila se u Londonu 1966. godine. Studirala je književnost u Oxfordu, a ilustracije na St. Martin’s School of Art i na sveučilištu Brighton. Prva joj je knjiga objavljena 1999. S obitelji živi u Londonu.

Nagrade:

  1. Nestlé Children’s Book za slikovnicu That rabbit belongs to Emily Brown

2018. Blue Peter Book Award za Čarobnjaci iz davnine

Dodatne informacije

Težina0,4 kg
Autor

Cressida Cowell

Ilustrator

Cressida Cowell

Godina izdanja

2019

Broj stranica

396

Prevoditelj

Ozren Doležal

ISBN

978-953-313-711-7

Vrsta uveza

Meki uvez