Drhturavi vitez

13,27 (99,98 kn)

34 na zalihi

SKU: 000343 Kategorije: ,

Opis

Patkograd se smjestio na obje strane obale vijugave rijeke i ljeti bi u njemu bilo i previše bučno. Moglo se tu uvijek čuti veselo kvakanje i graja patkica koje su se brčkale u vodi. Lako je ljeti, ali sada  je kasna jesen.

Antun gleda kroz prozor i nimalo se ne veseli jeseni, sve je tmurno i sivo. I tako su se jednog dana s neba počele spuštati lake bijele snježne pahuljice. Savršeno vrijeme da sve patke izvuku svoje klizaljke i krenu na klizalište, ali i da se Antun pokaže pred susjedom Kržuljicom.

Nepredvidivim spletom okolnosti, sramežljivi Antun postaje junakom cijele priče!

Ovo je još jedna zgodna i poučna priča, koju je napisao i ilustrirao cijenjeni litavski umjetnik Kestutis Kasparavičius, o pačiću Antunu i njegovu viteškom djelu jedne lijepe zime u malome gradu Patkogradu.

U priči autor nas podsjeća da istinska radost nisu najdragocjenije klizaljke, već ljubav i povezanost među ljudima svijeta, bez obzira na to koliko oni bili različiti.

O autoru i ilustratoru

Kestutis Kasparavičius poznati je i cijenjeni litavski ilustrator i pisac djela za djecu, poznatih među djecom Europe, Azije, Sjeverne i Južne Amerike. Ilustracije je počeo objavljivati 1984. u Litvi. Svoj prvi tekst za svoje ilustracije napisao je 2003. godine. Više puta nominiran je za Andersenovu i za nagradu Astrid Lindgren. Godine 2012. došao je i na IBBY-jevu Časnu listu.

Dodatne informacije

Težina0,4 kg
Autor

Kestutis Kasparavičius

Ilustrator

Kestutis Kasparavičius

Prevoditelj

Mirjana Bračko

Vrsta uveza

Tvrdi uvez

Broj stranica

36

Godina izdanja

2020

ISBN

978-953-7997-76-2

Projekt

3,2,1 čitaj!
Naša mala knjižnica