Koartikulacija

21,99

3 na zalihi

SKU: 000559 Kategorije: , , ,

Opis

Govor je svojstven samo čovjeku i nijedna druga vrsta nema sposobnost govorne realizacije jezika. Zbog toga nas govor čini posebnima pa nas bolje razumijevanje fenomena govora izravno dovodi do boljeg razumijevanja same biti ljudske vrste. Međutim, postoje mnoge nepoznanice o fenomenu govora, a jedna od ključnih nepoznanica je koartikulacija. Proučavajući koartikulaciju shvatili smo što sve ne znamo o govoru.

Ovako sveobuhvatnog i čvrsto strukturiranog teksta o koartikulaciji na hrvatskom jeziku nema, stoga je ova knjiga dobrodošao prilog fonetskoj literaturi ne samo u nas nego se nadamo da će se naći i želje i interesa da se učini dostupnom široj akademskoj zajednici jer to zbog relevantnosti i kvalitete knjiga zaslužuje, a svjetska akademska zajednica treba. Djelo će popuniti prazninu koja trenutačno postoji u fonetskoj literaturi povezanoj uz razumijevanje i istraživanje koartikulacije, i to ne samo na hrvatskom jeziku.
profesorica emerita Vesna Mildner

Ova je knjiga izvorno znanstveno djelo jer predstavlja sistematičan i kritički prikaz utjecaja koartikulacije na cjelokupni govor i njihovu međusobnu povezanost sa stvarnom jezičnom uporabom. Otvaranje teme koartikulacijskog opisa govora i, u ovoj knjizi posebno detaljno hrvatskoga govora, prilog je potpunijem razumijevanju glasničkog sustava hrvatskoga govora. Kao što navodi autor knjige, istraživanje koartikulacije otvara više pitanja nego što daje odgovora i u tom smislu knjiga je poticajna za buduća fonetska istraživanja.
profesor emeritus Damir Horga

Dodatne informacije

Autor

Marko Liker

Broj stranica

260

Godina izdanja

2024

ISBN

9789533631271

Nakladnik

Ibis grafika

Vrsta uveza

Meki uvez