Loši momci 1

9,16

2 na zalihi

SKU: KOM9789533138428 Kategorija:

Opis

Možda loše izgledaju, zvuče i smrde, ali ovi loši momci odlično potiču djecu na čitanje.

Gospodin Vuk, Pirana, Zmija i Morski Pas, četiri lika zloglasne rep.utacije kojih se uvijek svi boje i smatraju ih oličenjem zla, odlučili su udružiti se i činiti dobra djela. Za početak, odreći će se proždiranja svih koji ih naljute ili im se ne sviđaju i umjesto toga – jest će kolačiće. Zatim kreću u traženje nevolja: prva postaja – spašavanje mice mace sa stabla. Jedini je problem što ih mačka ne doživljava kao spasitelje kad vidi njihove strašne zube dok oni misle kako joj se poticajno smiješe. No, macica je uspjela sići sa stabla zahvaljujući njihovoj intervenciji pa je originalna četvorka krenula u spašavanje 200 pasa iz šinteraja. Kako je to prošlo, pročitajte u ovoj nevjerojatno smiješnoj pustolovini.

Ovaj se roman izvanredno poigrava s predrasudama koje imamo o drugima, o onima koji čudno izgledaju, koji se ponašaju drugačije od nas, ali isto se tako smije onome kako mi vidimo sebe. Nevjerojatno smiješan, ovaj roman s vrlo malo teksta i odličnim dijalozima te stripovskim i karikaturalnim ilustracijama zabavlja male čitatelje originalnom pričom i sjajno ispričanom poukom. Namijenjen djeci koja ne vole čitati, zbog kratkog i duhovitog teksta imat će osjećaj da brzo napreduju i time ih zainteresirati na daljnje čitanje.

„Izazivamo vas da pročitate ovaj roman ozbiljnog izraza lica.“
Kirkus Review

„Volio bih da sam ovu knjigu imao kao dijete. Urnebesno!“
Dav Pilkey, autor romana Čovpas

O autoru: Aaron Blabey rodio se i živi u Australiji. Radio je mnogo poslova: bio je glumac, slikar, berač grejpa, dizajner, copywriter u marketinškoj agenciji, radio je u videoteci, crtao je stripove, predavao na koledžu, pisao scenarije za filmove te pisao i ilustrirao slikovnice i romane za djecu. Kaže kako nije u svim tim poslovima jednako uživao, ali da ne žali što je sve to radio. Za svoje je knjige dobio mnogo nagrada, a za seriju Loši momci 2016. dobio je nagradu INDIE za najbolji dječji roman. Dosad je objavio 35 dječjih knjiga.

Dodatne informacije

Težina0,25 kg
Dimenzije15 × 19 cm
Autor

Aaron Blabey

Broj stranica

144

Godina izdanja

2021

Vrsta uveza

Meki uvez

Nakladnik

Profil

ISBN

978-953-313-842-8