Momo ne želi dijeliti igračke

9,90 (74,59 kn)

Nema na zalihi

Prijavite se na listu čekanja kako bismo vas obavijestili kada artikl ponovo bude dostupan

SKU: KOM9789538008924 Kategorija:

Opis

Pandi Momi jako su važne njegove igračke i osjeća se zabrinuto kada se netko drugi s njima igra. Na Mominoj rođendanskoj proslavi njegova prijateljica Lana uzela je njegovog omiljenog plišanog medvjedića da se poigra. Kad je to vidio, Momo se strašno naljutio, otrgnuo joj igračku iz ruku i gurnuo je tako jako da je pala.

Momo se teško nosio s neugodnim osjećajima zabrinutosti, straha i ljutnje, pa je uz pomoć tate naučio tehniku umirivanja intenzivnih emocionalnih reakcija i samoregulacije emocija koju nazivamo senzorni šator. Tek kad se umirio, mogao je osvijestiti svoje izbore, odnosno da može izabrati drugačija ili efikasnija ponašanja u sličnim situacijama u budućnosti.

Odrasli se često susreću s ponašanjima djeteta s kojima ne znaju kako se nositi, kako reagirati i što napraviti. Zbog toga ih stručnjaci najčešće opisuju kao izazovna ponašanja. U ovoj priči ćemo vidjeti kako izazovno ponašanje može biti potaknuto emocijom straha od gubitka dragocjenih stvari.  

Serija slikovnica Izazovna ponašanja donosi priče za djecu koje ih uče prepoznati neugodne emocije kada se one pojave u tijelu, umiriti se i izabrati prihvatljivije načine ponašanja. U slikovnicama se nalaze i savjeti za roditelje, odgojitelje i skrbnike u kojima je objašnjena uloga odraslih u procesu koregulacije emocija koje su u pozadini izazovnih ponašanja te što se zapravo događa u neurofiziologiji djeteta kada ih uočimo.

Dodatne informacije

Autor

Eva Brlek, Julija Kukec

Ilustrator

Sven Nemet

Broj stranica

24

Godina izdanja

2023.

ISBN

978-953-8008-92-4

Nakladnik

Evenio

Vrsta uveza

Meki uvez