O Kamilu koji gleda rukama

18,00 (135,62 kn)

6 na zalihi

SKU: 000498 Kategorije: ,

Opis

Petogodišnji Kamil je slijep. No, je li to razlog da ga se bojimo, sažalijevamo ili se opsesivno brinemo o njemu? Definitivno ne! Ide mu sasvim dobro samome i kao svaki dječak ima lude ideje i čudnovate avanture. On i starija sestra odlično se zabavljaju, zezaju, a kad treba – staju jedno uz drugoga.

Knjiga nas osvaja nepoznatim svijetom koji se gleda rukama.

O autoru:
Tomasz Malkowski
, poljski pisac, rođen je 1966. u Gdanjsku, gdje i danas živi s obitelji. Osim knjiga za djecu piše i udžbenike iz povijesti. U slobodno vrijeme voli putovati, ići u duge šetnje sa svojim jazavčarom te učiti strane jezike.

O ilustratorici:
Joanna Rusinek
 poljska je ilustratorica, spisateljica i dizajnerica knjiga i glazbenih albuma. Rođena je 1978. u Krakovu, gdje je diplomirala na temu animiranog filma na Akademiji za likovnu umjetnost. Na početku karijere, najveću je pozornost pridavala animaciji, no kasnije se posvetila ilustraciji dječjih knjiga. Često se koristi tradicionalnim tehnikama, a omiljen joj je akvarel koji tek u završnoj fazi digitalno obrađuje.

O prevoditeljici:
Marta Agičić mlada je prevoditeljica rođena 1998. u Zagrebu. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu studira Španjolski jezik i književnost – prevoditeljski smjer. Odrasla je u poljsko-hrvatskoj obitelji te od malih nogu govori oba jezika. Bavi se prevođenjem od početka studija 2016. Ovo je četvrta knjiga koju je prevela s poljskog.

Dodatne informacije

Autor

Tomasz Malkowski

Ilustrator

Joanna Rusinek

Prevoditelj

Marta Agičić

Broj stranica

64

Godina izdanja

2023.

ISBN

978-953-363-115-8

Nakladnik

Ibis grafika

Vrsta uveza

Tvrdi uvez