Ono s Leom

18,00

3 na zalihi

SKU: 000501 Kategorije: ,

Opis

Jednog dana Lea nema. Tako počinje. Mama mu ne ostavlja poruku, učiteljica ga ne poznaje. Stoga mora krenuti u potragu za samim sobom. Srećom, Max Halters želi mu pomoći. Jer on je siguran da si tu čak i kad te neko vrijeme nema. To je početak jedinstvene pustolovine, s policajkom, pticom, tatom, tortom i kaskaderom.

O autoru:
Stefan Boonen (1966.) živi s obitelji u Leuvenu u Belgiji. Nakon što se školovao za stolara, nekoliko je godina radio kao socijalni radnik, a zatim se posve posvetio pisanju. Napisao je više od 80 knjiga za djecu i mlade od kojih su mnoge prevedene i nagrađene te prilagođene za film ili televiziju. Stefan također piše scenarije i djela za kazalište. Uz sve to, često čita za slušatelje u knjžnicama i školama.

O ilustratoru:
Melvin ili pravim imenom Wout Schildermans rođen je 1980. godine u Belgiji. Studirao je ilustraciju i grafički dizajn. Radi za razne nakladnike i reklamne agencije, a najpoznatija su mu djela nastala u suradnji sa Stefanom Boonenom. Osim ilustriranjem, bavi se i animacijom.

O prevoditeljici:
Svetlana Grubić Samaržija 
(1982.) diplomirala je 2007. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu Engleski jezik i književnost i Povijest umjetnosti, a dodatni studij nizozemskog jezika završila je nekoliko godina kasnije. Nakon rada u školi stranih jezika, posvećuje se prevođenju beletristike i publicistike te audiovizualnih materijala s engleskog i nizozemskog jezika. U više navrata bila je na usavršavanju nizozemskog jezika u Nizozemskoj i Belgiji, a 2019. godine boravila je u rezidenciji za prevoditelje u Amsterdamu. Članica je Društva hrvatskih književnih prevodilaca i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Dodatne informacije

Autor

Stefan Boonen

Ilustrator

Melvin

Prevoditelj

Svetlana Grubić Samaržija

Broj stranica

99

Godina izdanja

2023.

ISBN

978-953-363-119-6

Nakladnik

Ibis grafika

Vrsta uveza

Tvrdi uvez