S Karlom iz dana u dan

15,79

2 na zalihi

SKU: KOM9789533570174 Kategorije: ,

Opis

Upoznajte Karla! Puno mu je ime Karlo Zečić, ali svi ga zovu jednostavno Karlo. On živi s roditeljima i sestricom u obližnjem gradiću i ide u vrtić. Nedaleko žive i baka Nina i sestrična Katja. Njegovi prijatelji Oliver, Monika, Filip i Vilim žive u istoj ulici. Karlu nikada nije dosadno!

Ova sadržajna knjiga iz pera i kista Rotraut Susanne Berner prava je riznica priča, pjesmica, melodija, igara, recepata za ukusna jela i kolače, kreativnih ideja, vrtlarskih savjeta i – mađioničarskih trikova!

Knjiga je to za cijelu obitelj, ali i vrtiće: što se događa s prirodom u proljeće? Koje su najbolje ljetne igre? Ujesen se skupljaju plodovi, traže gljive i puštaju zmajevi! Zima donosi radosti na snijegu i tople večeri uz najljepše priče.

Karlo obožava učiti u igri! Tako je naučio brojiti, računati, imena mjeseci, slova abecede, gledati na sat, imena raznih biljaka i životinja iz svoje okoline.

Ilustrirana knjiga „S Karlom iz dana u dan“ namijenjena je djeci od 3 do 7 godina starosti. Sastoji se od mozaika raznovrsnih priča o zečiću Karlu, pjesmica, notnih zapisa, igara, samostalnih ilustracija.
P r i č e
1. Obitelj i prijatelji
2. Proljeće u bakinu vrtu
3. Uskrs
4. Peku se kolači za uskršnji doručak
5. Uskrs kod obitelji Zečić
6. Proljetne igre
7. Iz šume dopire cvrkut
8. Proljetni izlet
9. Palačinke
10. Bajka o debeloj masnoj palačinki
11. Travanj, travanj
12. Ponešto o žabama
13. Ljeto u bakinu vrtu
14. Kako vrijeme teče
15. Bobice su zrele!
16. O pčelama
17. Karlo uskoro slavi rođendan
18. Abrakadabra
19. Noćni izlet
20. Jesen u bakinu vrtu
21. Praznik bundeva
22. Laku noć, Medvjediću
23. Tjedan u vrtiću
24. Kada pada kiša…
25. Potraga za blagom
26. Puštanje zmajeva
27. Gljive i kišobrani
28. Dan jabuka
29. Zima u bakinu vrtu
30. Advent u vrtiću
31. Muzej slova i slovarica
32. Grad zimi
33. Zašto ptice ne spavaju zimski san
34. Bajka o božićnim dabrovima
35. Zvjezdice
36. Božić u obitelji Zečić
„Karlo je samo običan dječak sa zečjim ušima“, riječi su kojima autorica opisuje omiljeni lik mališana. Karlov se život ne razlikuje od njihova te ga zato djeca u cijelome svijetu izvrsno prihvaćaju. U pričama ćemo susresti obilježja moderne dječje književnosti: zaigranost, nepretencioznost, nepostojanje didaktičnosti i patroniziranja, tradicionalnih stereotipa, odgojnih funkcija,  te „zabave i pouke“. Nadahnuće je u svakodnevici, opuštenoj komunikaciji s obiljem humora i spontanosti. Roditeljski likovi nemaju autoritativnih obilježja, razumiju dječja raspoloženja, savjetuju i podupiru, potiču samostalnost i radoznalost, i dakako, nisu savršeni.

Dodatne informacije

Autor

Rotraut Susanne Berner

Broj stranica

112

Godina izdanja

2019

Nakladnik

Planet Zoe

Vrsta uveza

Tvrdi uvez