Tko je Antonio?

13,27

27 na zalihi

SKU: 000341 Kategorije: ,

Opis

Tko je Antonio? Iz naslovnice slikovnice, na kojoj se pojavljuje osam slika Antonia, moglo bi se reći da je dijete. Normalno dijete koje skače, čita, boji se i skriva se kad se boji. Otvaranjem korica, otkrivamo da je malo reći da je Antonio jednostavno dijete. U stvari, kad je s mamom i tatom, Antonio je sin, s bakom je unuk, s tetom nećak, a s rođacima rođak. U vrijeme nogometa je napadač, u autobusu je putnik, ali i majmun koji visi na drveću tropske šume…

Antonio je dječak koji stvarno ima mnogo uloga – sin, unuk, nećak, rođak, učenik, plivač… A tko je on za pripovjedača? Onaj koji zaboravlja šiljilo, koji se voli igrati skrivača, ali prije svega njegov je najbolji prijatelj!

Narativ kojem pristupamo je apstraktan, djetetu ga nije jednostavno razumjeti na prvi pogled: nije odmah jasno kuda će vas ono što čitate odvesti. Nakon čitanja nekoliko stranica, shvaća će jednostavnost teksta i prirodnost kojom je opisan Antonio i njegovi različiti aspekti u svakodnevnom životu.

Ilustracije dodaju elemente koji privlače pažnju i bude maštu čitatelja koji ih promatra: ormar koji se otvara u nepoznati svijet, šarena čudovišta s kioska koja ožive i postanu prijatelji za igru ili Antonio – glumac koji čita priča naglas raznim likovima.

O autorici

Susanna Mattiangeli napisala je nekoliko odličnih slikovnica i 2018. dobila najznačajniju talijansku nagradu za dječju književnost – Nagradu Andersen za pisca godine.

O ilustratorici

Mariachiara Di Giorgio studirala je ilustraciju u Rimu i Parizu. Svestrana umjetnica koja se bavila raznim dizajnerskim poslovima prije nego se 2012. posve posvetila ilustriranju knjiga. Njezini radovi dvaput su izloženi na Sajmu dječje knjige u Bologni i na 58. izložbi The New York Society of Illustration.

O prevoditeljici

Ana Badurina studirala je talijanski jezik i povijest na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, na kojem radi kao lektorica na Odsjeku za talijanistiku. Kada ne predaje, prevodi knjige. Članica je Društva hrvatskih književnih prevodilaca, surađuje s brojnim književnim festivalima.

Dodatne informacije

Težina0,451 kg
Autor

Susanna Mattiangeli

Prevoditelj

Ana Badurina

Ilustrator

Mariachiara Di Giorgio

Vrsta uveza

Tvrdi uvez

Broj stranica

28

Godina izdanja

2020

ISBN

978-953-7997-74-8

Projekt

3,2,1 čitaj!

Nakladnik

Ibis grafika