U blizini živi djevojčica

11,95 (90,04 kn)

4 na zalihi

SKU: 0003445 Kategorija:

Opis

Djevojčica iz slikovnice Ide Mlakar Črnič živi među nama, ali je ne primjećujemo. Ne vidimo je kada hoda ulicom, ne zanima nas kako se osjeća i ne primjećujemo kada nestane.

Iz mjeseca u mjesec djevojčica iz razreda, koja priča priču, primjećuje koliko je ova nevidljiva djevojčica drugačija od njih.

Ipak, na kraju priče ona shvaća da je i nevidljiva djevojčica samo djevojčica koja je željela biti princeza poput drugih djevojčica, ali prilike u kojima s našla, nisu joj to omogućile.

Blijede boje, nevidljive kao i djevojčica koja živi pored nas, odabir su cijenjenog slovenskog ilustratora Petera Škerla.

Kratki prikaz knjige možete pogledati klikom na link.

O autorici

Ida Mlakar Črnič slovenska je autorica i knjižničarka u Gradskoj knjižnici u Ljubljani od 1995. Od 2001. jedna je od urednica Priručnika za čitanje kvalitetne dječje književnosti. Napisala je više od deset slikovnica. “Čarabaralo” je adaptiran za animirani film i preveden na hrvatski. “Krava koja je lajala na mjesec” koju je ilustrirao Peter Škerl, dobila je prestižnu slovensku nagradu i uvrštena je u zbirku White Ravens 2016., a 2019. u istu zbirku uvrštena je i slikovnica “U blizini živi djevojčica”.

O ilustratoru

Peter Škerl jedan je od najznačajnijih i najviše nagrađivanih suvremenih slovenskih ilustratora. Tri put je nominiran za nagradu Astrid Lindgren (ALMA) i dvaput za nagradu H. C. Andersen.

Dodatne informacije

Težina0,350 kg
Autor

Ida Mlakar Črnić, Peter Škerl

Ilustrator

Peter Škerl

Prevoditelj

KREŠIMIR KRNIC

Godina izdanja

2020

Broj stranica

26

ISBN

978-953-7997-79-3

Projekt

3,2,1 čitaj!

Nakladnik

Ibis grafika

Vrsta uveza

Tvrdi uvez