Zelena princeza

13,27 (99,98 kn)

58 na zalihi

SKU: 000373 Kategorija:

Opis

Svi junaci ovih sedam kvrgavih priča traže put do svojih snova. Oni su drugačiji od pravih junaka bajki. Nisu lijepi kao princeza iz bajke, ali u svakom od njih skriveno je nešto puno ljepše od izvanjske ljepote. Potrebno je samo malo ljubavi i prijateljski osmjeh kako bi ovi kvrgavi junaci prestali biti tužni i usamljeni i shvatili da posjeduju poseban dar.

Bogati jezik i slikoviti prizori odnose nas u bajkoviti svijet koji ne leži iza sedam brda i dolina, već nas okružuje sa svih strana.

O autorici:

Nives Madunić Barišić, književnica, dramaturginja i urednica, rođena je u Osijeku, školovala se na Filozofskom fakultetu te Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Radi kao urednica programskog odjela Drama Hrvatskoga radija HRT. Autorica je četiri romana za djecu: Tajna čokoladnih bombona, Lunapark, Mrak ili strah, i Dlakava ljubav te slikovnica za djecu Hana i Janko i Tajanstvena buka u školskoj svlačionici, Hana i Janko i Slučaj odlutale pidžame. Napisala je više igrokaza za djecu među kojima i Naša je mama postala zmaj za kojega je dobila drugu nagradu na NATJEČAJU ZA TEKST ZA LUTKARSKO I DJEČJE KAZALIŠTE MALI MARULIĆ te igrokaz Mala zelena gusjenica koji više od deset godina igra na sceni Tvornice lutaka u Zagrebu.

Dobitnica je i treće nagrade na NATJEČAJU ZA TEKST ZA LUTKARSKO I DJEČJE KAZALIŠTE MALI MARULIĆ za tekst Ispod zvončića se rodio kraljević te nagrade ARTEFAKT za romane Mrak ili strah i Dlakava ljubav. Kao dramaturginja radila je s brojnim hrvatskim kazalištima za djecu i odrasle te za jednu od njih Imaš fejs? prema istoimenom romanu Jasminke Tihi Stepanić nagrađena je posebnom nagradom slovačkog ogranka IBBY za najbolju prilagodbu proznoga teksta radijskoj izvedbi.

Dodatne informacije

Težina 0,338 kg
Dimenzije 21,5 × 19 cm
Autor

Nives Madunić Barišić

Ilustrator

Pika Vončina

ISBN

978-953-7997-92-2

Broj stranica

54

Godina izdanja

2021

Vrsta uveza

Tvrdi uvez

Nakladnik

Ibis grafika