Objavljeno

Predstavljanje knjige Dom usred šume

Pozivamo vas na predstavljanje prekrasne ilustrirane knjige Elize Wheeler Dom usred šume koje će se prigodno održati prvog dana proljeća u utorak 21. ožujka u 18 sati u Pričozemskoj.

Dom usred šume nam donosi priču šestogodišnje Marvel, koja je s mamom i sedmero braće i sestara započela iznova nakon očeve smrti. Duboko u šumi pronašli su trošnu kolibu koju su malo-pomalo pretvorili u dom. Priča je podijeljena na godišnja doba, a ilustracije sjajno dočaravaju njihova obilježja te poteškoće i blagodati pojedinih mjeseci.

Dom usred šume priča je o obitelji i zajedništvu, o sjećanju i o važnosti bilježenja priča.💚

Knjigu će nam predstaviti prevoditeljica Anda Bukvić Pažin s kojom razgovara književnica Silvija Šesto. Osim što se aktivno bavi književnim prevođenjem, Anda predaje na Odsjeku za anglistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu, redovito piše književne kritike i bavi se poticanjem čitanja i dječjom književnosti. Na predstavljanju ćemo imati prilike saznati nešto više o procesu prevođenja ove slikovnice, ali i zašto je Andi ova knjiga toliko zapela za oko da je i nas odlučila potaknuti na njenu objavu. I drago nam je da je.