Čarobnjaci iz davnine 3 (Kucni tri puta)

15,79 (118,97 kn)

4 na zalihi

SKU: KOM9789533138916 Kategorije: , Oznake: , , ,

Opis

Želja, Bodkin i Xar na početku romana Kucni tri puta, trećeg nastavka serije romana Čarobnjaci iz davnine, lete na svojim vratima tražeći sastojke za čaroliju kojom će se Xar riješiti vještičje mrlje. Ispod njih progoni ih Željina majka, kraljica Sychorax, koja je zapalila šumu kako bi uhvatila bića koja posjeduju Magiju i koja pomažu Želji i Xaru. Iznad njih lete vještice koje ih žele uloviti. U brzoj akciji kraljica Sychorax i njezini Ratnici uspijevaju ih sve uloviti i ubiti jednu od vještica, ali djeci u pomoć stiže Caliburnova sestra, medvjedica Perdita, pa oni svi bježe. Željina je Magija sve snažnija, a ona sve koncentriranija. Perdita ih dovodi u školu koju vodi i prvi se put svi zajedno opuštaju i marljivo uče.

No ubrzo moraju dalje jer nove opasnosti vrebaju, a oni za sastojcima za istrebljenje vještica tragaju među divljošumama, Vječnom šumom, Jezerom izgubljenih i Vodendemonovim otokom. No morat će se opet suočiti s roditeljima, njihovom prošlošću, suprotstavljenim plemenima, opasnim vješticama, ali i izdajom.

Iako vrvi akcijom i neočekivanim obratima, u ovom je nastavku naglasak stavljen na priču o odrastanju. Duhovit, nježan, empatičan, ovaj roman govori o važnosti tolerancije i prihvaćanja različitosti.

Sjajno napisana serija romana Čarobnjaci iz davnine, s prekrasnim opisima, zanimljivim dijalozima i mudrim zaključcima, može se smatrati klasikom dječje književnosti. Autoričina maštovitost u stvaranju čudesnih bića i njihovih osobina očarat će svakog čitatelja pa će tu pronaći razne vrste divova, vukodlake, ogre, bjesosmrdove, gobline, mrazomačke, mačkovišta, viloduhove, krznovilce, piskije… Ova serija romana govori o odnosu s roditeljima, očekivanjima, ljudskim slabostima, samopouzdanju, oholosti, empatiji, toleranciji, razumijevanju, prihvaćanju, govori o onima koji se ne uklapaju u svoje sredine, o odnosu prema drugima i drukčijima.

Dodatne informacije

Težina0,45 kg
Autor

Cressida Cowell

Ilustrator

Cressida Cowell

Prevoditelj

Ozren Doležal

Broj stranica

396

Godina izdanja

2021

ISBN

978-953-313-891-6

Vrsta uveza

Meki uvez

Nakladnik

Profil