Neprobuđeni m.u.

15,99

3 na zalihi

SKU: 000475 Kategorija:

Opis

Kako sastaviti priču od jednog naizgled sasvim običnog života, čak donekle i paradigmatičnog za razdoblje i kojemu je glavni junak živio? A živio je u doba još uvijek djelomice živo prisutno kao osobno iskustvo mnogih koji će za ovom knjigom posegnuti – od kraja dvadesetih do druge polovice devedesetih 20. stoljeća, upravo u doba kada nije mogao ostaviti danas tako često spominjani “digitalni otisak”. Život Radovana Maretića, glavnog junaka ovog kratkog romana opisan je, ali i protumačen, kroz poglede ljudi iz njegove okoline – obitelji, prijatelja, suradnika, ljubavnice… Svatko od njih dodaje jedan kamenčić u mozaik koji stvara lik, koji stvara osobu.

Autor nam vješto sakriva sveznajućeg pripovjedača, elegantno prelazeći u pripovijedanje u prvom licu kroz usta svjedoka Maretićeva života, života koji kao da je na sudištu na kojemu smo mi, kao čitatelji, konačni sudci, a možda i oni koji će sami staviti posljednji komadić u mozaik. Taj komadić trebao je vjerojatno staviti Maretić sam, ali nije dospio. Vjerojatno je zato i ostao – neprobuđeni.

O autoru:
Ranko Matasović (1968.), jezikoslovac, indoeuropeist, keltolog, autor je više stotina znanstvenih i stručnih radova (članaka, knjiga, skripta) te književnih prijevoda s trinaest klasičnih i suvremenih jezika. Knjiga Neprobuđeni njegov je prvi roman.

Dodatne informacije

Autor

Ranko Matasović

Broj stranica

183

Godina izdanja

2023.

Nakladnik

Ibis grafika

Vrsta uveza

Meki uvez

Možda će vam se također svidjeti…