Tijelo: priručnik za korisnike

21,90 (165,01 kn)

Nema na zalihi

Prijavite se na listu čekanja kako bismo vas obavijestili kada artikl ponovo bude dostupan

SKU: KOM9789532574494 Kategorija: Oznaka:

Opis

Bill Bryson još jednom briljantno pokazuje zašto je jedan od najomiljenijih autora današnjice – piše vraški duhovito, bezobrazno lucidno i zarazno dobro. Autor planetarno popularne i obilato nagrađivane knjige Kratka povijest gotovo svega ovaj nas put vodi na proputovanje divotom koju često uzimamo zdravo za gotovo, a zapravo je čudesno, nepredvidljivo i puno tajni – našim tijelom.
Knjiga Tijelo: Priručnik za korisnike trenutno je zauzela vrh liste bestelera New York Timesa, Washington Post ju je proglasio knjigom godine, a predložena je za niz nagrada. Na svoj neponovljivi brysonovski način, putujući kroz povijest, istražujući brojne podatke i slučajeve, otkriva nam kako ljudsko tijelo funkcionira, kako se čudesno iscjeljuje, ali i kako propada. Bryson u svom najboljem izdanju jamči vam da knjigu nećete ispuštati iz ruku dok je ne pročitate. A onda je možda pročitate još jednom.

Veličanstveno… Zadivit će vas briljantna i beskrajna čudnovatost vašeg tijela.

Washington Post

Životni vijek provodimo unutar te tople, titrave mase mesa, a pritom je u potpunosti uzimamo zdravo za gotovo. Koliko nas zna gdje je slezena i što ona radi? Ili razliku između tetiva i ligamenata? Ili što to čine
limfni čvorovi? Što mislite, koliko puta na dan trepnete očima? Petsto? Tisuću? Naravno, nemate pojma. Dakle, četrnaest tisuća puta svaki dan – toliko puta da su vam, u budnome stanju, oči zatvorene dvadeset tri minute. Ipak, o tome ne morate razmišljati zato što svake sekunde svakoga dana vaše tijelo izvodi doslovno nezamisliv broj zadaća – kvadrilijun, nonilijun, kvindecilijun, vigintilijun (riječ je o stvarnim  prijednostima); u svakom slučaju, broj koji nadilazi maštu – i ne traži ni trenutka vaše pozornosti.

Bill Bryson

Dodatne informacije

Autor

Bill Bryson

Prevoditelj

Petar Vujačić i Jasna Mati

Broj stranica

360

Godina izdanja

2020

ISBN

978-953-257-449-4

Nakladnik

Planetopija

Vrsta uveza

Meki uvez